– med Jesus i hverdagen

Overnattingen på David Dead SEA Resort & Spa var helt super.
Vi rakk en badetur etter frokost også, før vi dro videre.
Et kvarters kjøring fra Ein Bokek ligger Masada, festningen som selotene holdt i over tre år mens romerne sto med store hærstyrker på slettene rundt for å ta dem.
Gondolturen opp fra bakkeplan var en opplevelse i seg selv. To og et halvt minutt og veldig mange høydemeter.
{CAPTION}

Masada var større enn jeg hadde tenkt. Veldig spesielt å gå på toppen der og se bygninger som var flere tusen år gamle. Det mest spesielle var restene av synagogen. Der har de funnet rester av skriftruller fra gammel tid, blant annet med fortellingen fra Esekiel 33 om de tørre bena i dalen.
{CAPTION}

Inne i synagogen var det faktisk aktivitet; der satt det en og skrev Toraen. Veldig spesielt!

{CAPTION}

På veien videre stoppet vi i Ein Gedi nasjonalpark. Det var i dette området Saul jaktet på David. Mange huler var gravd ut i fjellet, og det var der de gjemte seg. Øverst i passet lå Davidsfossen (David Waterfall). Det var et flott sted. En skyggefull oase med rennende vann midt i ødemarken. Du kunne høre den på lang avstand, og vi ble minnet om «som hjorten stønner etter rennende vann, slik tørster min sjel etter Deg, Gud».
Her skulle vi hatt lenger tid, så vi må nok tilbake til Israel ved en senere anledning.
Vel framme i Tiberias ble vi tatt imot av husverten vår og fikk installert oss i leiligheten.
Så var det tid for proviantering. Hva gjør man når man skal handle matvarer og ikke har anelse om hva man finner? Vi hadde ingen mulighet til å forstå noe av det som stod på varene. Da ber man om hjelp, og lar det stå til. Kveldsmaten gikk bra, og jeg tror det skal gå bra videre også.
Her skal vi være i fem dager og utforske stedene Jesus oppholdt seg. Vi gleder oss!