– med Jesus i hverdagen

Så er dagen kommet for å virkelig gå der Jesus har gått. Tiberias er et bra utgangspunkt for en Jesus-rundtur i Galilea. Veldig mye av det som står om Jesus i Bibelen skjedde rundt Genesaretsjøen.
Det er godt å sitte ved frokosten og snakke med Jesus; be Han vise oss, lede oss, møte oss. En god start på dagen. Allerede nå kjenner vi Gudsnærværet.


Første stopp er Magdala, hjembyen til Maria Magdalena. Her startet utgravningene først i 2009, så mye gjenstår nok å finne. Men de har funnet over 3.000 mynter, 4 mikvaer, bolighus, havna og en synagoge. Byen blomstret på Jesu tid, med båtbygging og salting av fisk som hovednæring. Det er veldig sannsynlig at Jesus har undervist her (Matt.15:39).
På stedet er det også bygget en katolsk kirke. I sidene på denne kirken er det 4 små kapeller med altertavler i mosaikk. Vi kjenner et mektig Gudsnærvær på stedet. I kjelleren ser vi et bilde som tar pusten fra oss: kvinnen som hadde blødninger og ville røre ved kappen til Jesus. Dette er sterkt!
{CAPTION}

Neste stopp er Tabgha, noen km nærmere Kapernaum. I Tabgha var Jesus involvert i mye: her kalte Han de første disiplene sine. Her mettet han 5.000 med 5 brød og to fisk, og her holdt Han Bergprekenen. Det var også i Tabgha han tok imot Peter og de andre på stranden og gjenopprettet forholdet til Peter. Vi får av oss skoene og vasser litt rundt i vannet mens vi priser Gud. Det er fantastisk å være i Galilea.

Siste stopp: Kapernaum. Hjembyen til Jesus og Peter. Jeg vet ikke hvor Jesus bodde, med de har funnet huset til Peter. Det ligger rett ved synagogen.
Her får vi turens hittil sterkeste opplevelse:
Vi går rundt og ser og kjenner på åndsnærværet i området. Ser på ruinene, og Ordet blir levende for oss. Får med oss litt sniklytting på guider som har med seg grupper av mennesker rundt på området. Tar en tur inn i restene av synagogen (som forøvrig er fra slutten av 400-tallet, den originale ligger under). Sitter utenfor og snakker litt; så hører vi gitarspill. Dette må vi få med oss. Runder hjørnet inn i synagogen igjen. Der sitter en ung, vakker dame på gulvet med en gitar og synger lovsanger på spansk. Tårene renner, hjertet jubler i takknemlighet til Han som engang bodde i dette nabolaget. Så synger vi sammen «what a beautiful name it is», og kjenner hvordan Den Hellige Ånd understreker hver tone, hvert ord vi synger. Så priser vi Gud sammen
Hun kommer fra Mexico og er lovangsleder i Assemblies of God. Vi har aldri sett hverandre før, men kjenner at vi er Familie! Dette blir nesten for mye av det gode, men det var jo det vi ba om…
{CAPTION}

Fornøyde og salige begynner vi på tilbaketuren. Lunsj har vi glemt, og klokka runder fem når vi drar innom en matbutikk for å få oss litt brød og pålegg. I Tabgha parkerer vi bilen og bestemmer oss for å spise i fjellsiden. Det står jo at Jesus gikk opp i fjellet for å be, så vi vil se hva Han så når Han satt der.
Vi finner en sti oppover skråningen og ender opp på et flott sted med utsikt over Genesaretsjøen. Wow! Dette opplever man ikke på pakketur! Så blir vi vár en stein i gresset bak et tre. Det er det hugget inn på engelsk fra Matt. 5 (bergprekenen).
{CAPTION}

For en avslutning på dagen! Mange inntrykk å fordøye. Og i morgen skal vi til Saligprisningenes Berg.